Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині чиновниця незаконно призначила собі допомогу

Під час перевірки діяльності керівника одного зі структурних підрозділів управління соціального захисту населення Сколівського району працівники Управління захисту економіки у Львівській області виявили факти зловживання службовим становищем. Про це повідомили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Зокрема, було встановлено, що чиновниця незаконно призначила собі соціальну допомогу, надавши недостовірні дані про доходи сім’ї. І отримувала її протягом майже двох років. Загальна сума заподіяних державі збитків становить понад 37 тисяч гривень.

Крім того, жінка внесла до переліку пільговиків власного чоловіка, як сільського бібліотекаря, що вийшов на пенсію. Проте, такої посади він ніколи не займав, а постійно знаходився на заробітках у Росії. Тим не менш, чоловік регулярно отримував компенсаційні виплати на тверде паливо.

Зазначені факти стали підставою для відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Вчинення цього правопорушення карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ