Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині двоє підлітків грабували храми

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей спільно з дільничними інспекторами міліції Стрийського міськвідділу міліції припинили злочинну діяльність групи осіб, які напередодні Різдва обкрадали місцеві храми У Стрийському районі, повідомила Ольга Марцинюк,помічник начальника Стрийського МВ.

27 грудня у Стрийський міськвідділ міліції надійшло повідомлення про крадіжку з каплички, що у спальному мікрорайоні міста. Зловмисники проникли у святиню, зламавши замок на  вхідних дверях. З каплички прихопили скарбничку з пожертвами.

Зазначимо, що стрийським правоохоронцям вже доводилося мати справу з церковними крадіями. Улітку минулого року завдяки небайдужості громадян, а також професійним діям досвідчених працівників міліції та держохоронців, «на гарячому», при спробі крадіжки з церкви, що в місті Моршин, вдалося впіймати групу неповнолітніх зловмисників, які тривалий час своїми ганебними вчинками непокоїли місцевих жителів. 

Проте ніхто з працівників міліції та й, мабуть, з місцевих мешканців, не сподівався, що напередодні Різдва, одного з найвеличніших релігійних свят у році, знайдуться охочі до збагачення  таким  ганебним способом.

 «Зловмисники проникали у святині, зламуючи або двері, або замки на них. Щоправда, в одну з церков, що у Стрию, вони проникли через маленьку віконну шибку. Після цієї  крадіжки, ми зрозуміли, що знову маємо справу з групою зловмисників, яка або складається з неповнолітніх, або хтось зі спільників є неповнолітнім. Тому що пролізти через такий віконний отвір, аж ніяк не під силу дорослому чоловікові», - розповів очільник міліції Стрийщини Василь Кулик. - «Днями усіх учасників злочинної групи ми встановили. Наразі  одного з них,  18-річного місцевого мешканця, затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Під час розслідування кримінального провадження будуть встановлені обставини всіх епізодів їхньої злочинної діяльності, усіх часників та ролі, відведені кожному з них у цих  ганебних злочинах».

За фактами крадіжок розпочато досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених статтею 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться усі необхідні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи.

Зазначимо, що затриманий 18-річний стриянин та його 16-річний спільник були учасниками злочинної групи, яка на початку минулого року обкрадала дитячі садочки та комунальні підприємства у Стрию.  Рішення суду в цій справі наразі не вступило в законну силу, так як оскаржується в апеляційному порядку: одному з учасників цієї групи за рішенням «Феміди» призначено покарання у вигляді позбавлення волі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ