Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині двом військовим районного військкомату повідомили про підозру

На Львівщині двом військовим районного військкомату повідомили про підозру. Про це повідомили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру заступнику начальника першого відділу Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та старшому солдату за фактом незаконного позбавлення волі людини та катування (ч.2 ст.146 та ч.2 ст.127 КК України). 

За даними слідства, вказані особи тривалий час незаконно утримували у напівпідвальному приміщенні, морили голодом, били та вчинялися інші протиправні дії щодо військовозобов’язаного, аби змусити його «добровільно» пройти військово-лікарську комісію з подальшим призовом на військову службу під час мобілізації.

Встановлено, що майор та солдат завдали постраждалому тілесних ушкоджень, а також погрожували зброєю. Їх затримали в порядку ст.208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу, встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ