Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині голову однієї з ДВК судитимуть за підроблення документів

Голову ДВК Зимної Води судитимуть за підроблення виборчої документації. Про це повідомили 1 грудня Гал-інфо у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Львівською місцевою прокуратурою №3 до суду скеровано обвинувальний акт щодо 62-річного жителя с.Суховоля, якого обвинувачують у внесенні неправдивих відомостей у протокол про підрахунок голосів виборців (ч.2 ст.158-3 КК України).

Встановлено, що наступного дня після проведення місцевих виборів, голова дільничної виборчої комісії с.Зимна Вода підробив протокол про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з виборів депутатів сільської ради, а саме – власноручно поставив підписи замість всіх членів ДВК.

Це виявив один з кандидатів у народні депутати місцевої ради та звернувся у правоохоронні органи.

Досудове розслідування, яке здійснювали слідчі СВ Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області, завершене.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ