Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині контрактник із судимостями втік з частини, прихопивши зброю

На території однієї з військових частин Львівщини сталася крадіжка зброї, набоїв та телефона, повідомили у Львівському управлінні Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Вжитими оперативними заходами працівники внутрішньої безпеки встановили, що до протиправних дій причетний 41-річний солдат-контрактник, уродженець міста Кам’янка-Бузька. Крім того, з’ясувалося, що на злочин чоловік пішов не вперше. В його біографії – притягнення до відповідальності за скоєння крадіжок, зберігання наркотиків та незаконне заволодіння автотранспортом.

Автомат Калашникова та два споряджені магазини до нього з 60 набоями, а також мобільний телефон львів’янин поцупив у свого ж колеги, скориставшись вдалою нагодою. Усвідомлюючи, що інцидент не залишиться непоміченим, злодій зв’язався зі своїм знайомим, потім самовільно покинув межі військової частини і передав йому викрадене майно для схову.

Спільними діями оперативників Львівського УДВБ НПУ, Військовою службою правопорядку Яворівського гарнізону та слідчими військової прокуратури Львівського гарнізону було проведено санкціонований обшук за місцем мешкання спільника контрактника. В гаражному приміщенні чоловіка правоохоронці виявили та вилучили автомат, набої та телефон. Самого солдата затримано в порядку ст.208 КПК України.

Військовою прокуратурою вирішується питання щодо оголошення підозри фігурантові за ч.3 ст.410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) КК України та обрання йому міри запобіжного заходу. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строку від 5 до 12 років. Тривають заходи і щодо кваліфікації дій його спільника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ