Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

​На Львівщині незаконно імпортували вантажівок на майже 17 млн грн

1/2
Служба безпеки України викрила посадовців одного із митних постів Львівської області, які причетні до схеми незаконного ввезення автомобілів іноземного виробництва на територію нашої країни. Про це 28 вересня повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області.

За попередньою версією слідства, митники спільно із представниками афілійованих комерційних і митно-брокерських структур налагодили протиправний механізм імпорту вантажівок. Для реалізації оборудки вони вносили недостовірну інформацію до баз даних щодо VIN-кодів та реєстраційних номерів автомобілів.

За попередніми даними, протиправна діяльність учасників схеми завдала збитків державі на майже 17 мільйонів гривень.

Під час обшуків в службових приміщеннях та за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили документи, флешносії, чорнові записи та гроші, які підтверджують оборудку.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності винних осіб.

Наразі на 37 незаконно ввезених вантажних автомобілів накладено арешт із забороною ними розпоряджатися.
Заходи із викриття схеми проводились спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Львів, під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ