Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині підприємець "відмив" понад 200 тисяч грн на ремонті дороги

На Львівщині встановлено розкрадання бюджетних коштів, призначених для ремонту дороги. Про це Гал-інфо повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, слідчі Яворівського відділу поліції за процесуального керівництва  Городоцької місцевої прокуратури встановили, що сільська рада одного з районів Львівщини в 2018 році уклала з фізичною особою - підприємцем договір на проведення капітального ремонту дороги у населеному пункті. Кошторисна вартість робіт склала більше 1,1 мільйона гривень.

Проте, як встановили правоохоронці, до поданих актів було внесено завідомо недостовірну інформацію про обсяги фактично виконаних робіт, що підтверджується висновком судової будівельно-технічної експертизи. Через це на рахунок підприємця - підрядника безпідставно було перераховано грошові кошти в сумі 252,2 тисячі гривень, чим заподіяно збитки територіальній громаді на зазначену суму.

Підприємцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (розкрадання у великих розмірах). За скоєння цього злочину передбачене покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з  позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, на Львівщині до трьох років засудили зловмисника за порубку у заповіднику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ