Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині погодили підозру двом митникам і посадовцю Нацгвардії

Львівські прокурори погодили підозри для двох митників та посадовця Нацгвардії. Про це Гал-інфо повідомили 20 березня у прес-службі Прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, спільно із оперативниками Управління стратегічних розслідувань Львівщини, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), двом працівникам Львівської митниці ДФС та заступнику начальника Західного територіального управління Національної гвардії України.

У ході розслідування встановлено, що вказані особи, без дотримання передбачених законом вимог, створили на території військової частини склад тимчасового зберігання “нерозмитнених” товарів, ввезених до України під виглядом гуманітарної допомоги.

При цьому, за версією слідства, чоловіки діяли у інтересах юридичної особи та її директора, стосовно якого, зазначимо, до суду вже скеровано кримінальне провадження через ухилення від сплати митних платежів.

Внаслідок неналежного зберігання вказаних товарів, вартістю майже 10 млн грн, а також відсутності контролю з боку фігурантів, керівнику юридичної особи вдалось транспортувати його без сплати обов’язкових митних платежів.

Як наслідок, сума несплачених податків і митних платежів склала понад 4,2 млн грн.

Наразі прокурори готують клопотання про обрання запобіжних заходів та відсторонення від посад.

У разі доведення вини службовцям загрожує від 3 до 6 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та  штраф.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові з церкви вкрали майже 20 тис. грн

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ