Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події  |  Волинь

На Львівщині продовжують знищувати застарілі боєприпаси

22 вересня о 11:46 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Грабова Буського району під час збирання грибів в лісовому масиві на відстані 4 км від житлових будинків виявлено 3 предмети ззовні схожих на мінометні міни часів Другої світової війни. Про це інформує прес-служба управління ДСНС у Львівській області.

За фактом виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Того ж дня під час планового розмінування території у с. Брюховичі Львівської міської ради було виявлено 105 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас було вилучено та знищено за встановленим порядком.

Водночас, 22 вересня піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України 8 боєприпасів вилучено та знищено встановленим порядком, а саме:

76 мм артилерійський виявлений в с. Конюшків Бродівського району під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці на відстані 10 м від житлового будинку;

6 артснарядів калібру 45 мм та 30 мм артилерійський снаряд виявлені на відстані 1 км від житлових будинків с. Плугів Золочівського району під час збирання грибів у лісосмузі.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ