Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Надзвичайні події

Андрій Садовий прокоментував запровадження карантину у Львові

Сьогодні, 16 березня, міська комісія з надзвичайних ситуацій повинна прийняти рішення про закриття усіх закладів громадського харчування у місті та торгових центрів.

Міський голова  Львова Андрій Садовий у коментарі для радіо «Львівська Хвиля» розповів про те, як житиме місто в умовах карантину, передає Гал-інфо.

«Ми пов’язані зі світом і багато країн вже оголосили карантин до середини квітня. Наразі ми маємо карантин у Львові до 3 квітня, але він може бути продовженим», - сказав Андрій Садовий.

Він зазначив, що у Львові сьогодні прийматимуть рішення про закриття торгівельних комплексів та закладів громадського харчування. Натомість працюватимуть лише аптеки та магазини, які продаватимуть речі першої необхідності .

«Ми надамо рекомендації, як має бути організований процес, щоб люди були на дистанції один від одного. Потрібно пам’ятати про особисту гігієну, не виходити на вулицю і не контактувати з людьми», - сказав Андрій Садовий.

Він наголосив, що цей штам не до кінця зрозумілий, але є позитивні випадки видужування.

«Для нас важливо, щоб система медицини не зламалася. Думаю, що львів’яни свідомі і дотримуватися усіх правил», - сказав Садовий.

Щодо тих, хто порушуватиме карантинні заходи, за словами мера Львова, тут долучиться  правоохоронна система. Зокрема муніципали та поліція перевірятиме заклади і робитимуть зауваження.

«Треба розуміти, що це наша безпека. Ми напередодні надзвичайної ситуації. Ми переходимо на інший режим життя», - сказав Садовий.

Він пояснив, що великим магазинам дадуть час на закриття до кінця дня.

Також за його словами, закриються сауни, лазні та басейни.

Не виключено, що закриватимуть і автосервіси.

«Краще себе перестрахувати», - сказав Садовий.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо,  Львові закривають усе, крім аптек, продуктових крамниць та АЗС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ