Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині шахрай-гастролер видурив у літньої жінки значну суму коштів

80-річна мешканка м. Городок на Львівщині передала рецидивісту із Маріуполя 43 тисячі гривень нібито для термінової операції її доньці, яка, за словами шахрая, отримала травми внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

10 листопада у поліцію за допомогою звернулась 80-річна жителька міста Городок. За словами заявниці, до неї зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми і для проведення їй термінової операції необхідні гроші. Пенсіонерка повірила у цю вигадану історію. Далі до неї додому приїхав невідомий чоловік, якому вона передала кошти у сумі 43 тисячі гривень. Згодом з’ясувалось, що в аварію донька заявниці не потрапляла, а насправді літня жінка стала жертвою шахрая.

У розкритті злочину брали участь оперативники Управління карного розшуку поліції Львівщини, а також слідчі та співробітники інших служб відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції №2.

Того ж дня правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетний 34-річний житель міста Маріуполь, якого раніше вже притягували до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. Поліцейські встановили місцеперебування зловмисника та затримали його у Львові в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Речові докази у нього вилучили, невдовзі суд обере затриманому запобіжний захід.

Також вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність затриманого до вчинення інших злочинів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ