Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть групу церковних крадіїв

Прокуратура Львівської області затвердила обвинувальний висновок щодо злочинного угруповання, яке займалось крадіжками у церквах, повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Усі четверо учасників організованої злочинної групи мали єдиний намір - особисте збагачення. Для цього, ретельно готувалися до вчинення злочинів, шукали зручні для крадіжок місця, а саме церкви у сільській місцевості. Підбирали засоби та знаряддя, за допомогою яких відчиняли у них вікна та двері, викрадали звідти кошти, церковні атрибути, побутову техніку, а отримані гроші витрачали на власні потреби.

Організатор групи, згідно своєї ролі керував підготовкою до крадіжок. За допомогою Інтернету підшуковував такі церкви, проводив розвідку місця скоєння злочину, виписував їх координати та місце розташування на листки, які після крадіжок спалював, або інколи занотовував на своєму мобільному телефоні. Після цього, телефонував до виконавців, давав вказівки щодо місця зустрічі, розплановував дії співучасників перед скоєнням кожного нового злочину, сам також брав участь у крадіжках. Викрадені гроші та цінності зберігав у себе, після чого розподіляв їх серед учасників організованої групи.

Завдяки ефективній роботі працівників управління кримінальної поліції Національної поліції у Львівській області зловмисників вдалось викрити та затримати. Слідчими поліції спільно з процесуальним керівником прокуратури зібрано достатньо доказів щоб довести, що організована злочинна група в період з жовтня 2015 по лютий 2016 року вчинила 26 крадіжок з церков.

На даний час, організатор та троє учасників організованої групи, серед яких один неповнолітній, знаходяться під вартою. Четвертий - сплатив заставу визначену судом.

Обвинувальні акти стосовно останніх скеровано до суду. Підозрюваним загрожує покарання до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ