Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть зловмисників, які «допомагали ухилянтам»

На Львівщині судитимуть зловмисників, які «допомагали ухилянтам» виїхати з України. Про це повідомили у поліції Львівської області.
Фото Поліція

Як встановили правоохоронці, двоє мешканців Житомирської області віком 23 та 39 років налагодили канал незаконного переправлення за межі держави військовозобов’язаних громадян України призовного віку шляхом виготовлення для них підроблених документів про виключення з військового обліку.

Свої «послуги» зловмисники оцінювали у суму від 800 до 1000 доларів США з кожного «клієнта». Задокументовано п’ять фактів незаконного переправлення ними чоловіків через державний кордон України.

Мешканців Житомирщини викрили оперативники кримінальної поліції та слідчі Львівського районного управління поліції №1 спільно з військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченим – позбавлення волі на строк до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ