Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині власники авто стали жертвами шахраїв

До Жидачівського відділення поліції 18 січня звернувся 23-річний мешканець одного зі сіл району. Він повідомив, що житель сусіднього населеного пункту в липні минулого року ошукав його, повідомили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Як стверджує чоловік, зловмисник шляхом обману заволодів його автомобілем «ВАЗ-2101», чим заподіяв шкоду на суму близько 500 доларів США. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання як у вигляді штрафу, так і обмеження волі на строк до трьох років.

Істотні збитки завдав інший шахрай 37-річному мешканцю Червонограда. Візуально знайомому чоловікові, який пообіцяв допомогли придбати уживаний автомобіль «Ауді А6 ТДІ», він у вересні 2014 року віддав 9000 доларів. Отримавши гроші, зловмисник перестав виходити на зв’язок.

Мешканець одного зі сіл Старосамбірського району став жертвою злочину під час продажу автомобіля «Опель-Фронтера». У заяві, яку подав 32-річний чоловік до Самбірського відділу поліції, він розповів про обставини події.

Біля автовокзалу у райцентрі потерпілий зустрівся із своїм приятелем, 36-річним львів’янином, та його родичем, який начебто збирався придбати автомобіль за 1400 доларів США. Після огляду транспортного засобу «покупці» зажадали випробувати його під час руху. Тест-драйв завершився тим, що приятель поїхав геть і не повернувся.

Наразі правоохоронці встановлюють, де знаходиться сам зловмисник та автомобіль, яким він незаконно заволодів. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ