Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині в'язень організував шахрайську схему зі збору благодійної допомоги

Шахрайство з благодійною допомогою на лікування поранених військовослужбовців ЗСУ – справу скеровано до суду. Про це повідомили в пресслужбі Прокуратури Львівщини.

Прокурори Галицької окружної прокуратури міста Львова  завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт групі осіб за фактами шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

Наразі фігуранти знаходяться під вартою.

Розслідуванням встановлено, що мешканець Одеси разом із своїм товаришем, який зараз відбуває покарання в одній із виправних колоній Львівщини, організували шахрайську схему привласнення коштів під виглядом збору благодійної допомоги.

Для цього вони створили у соціальній мережі Facebook фейковий акаунт, у якому публікували дописи із проханням про допомогу пораненим військовослужбовцям ЗСУ.

До публікації вони долучали номер картки для переказу коштів. Надалі, всі одержані кошти вони ділили між собою та розпоряджались ними на власний розсуд.

Завдяки злагодженій роботі правоохоронців, фігурантам вдалося заволодіти коштами лише п’ятьох осіб.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Львівського  районного управління поліції №1 Головного управління Нацполіції області за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ