Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині викрили чергову схему ухилянтів

На Львівщині викрили чергову схему переправлення ухилянтів за кордон. Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Обіцяли за 9000 доларів посприяти в перетині кордону: на Львівщині поліцейські затримали організаторів схеми.

Дане питання хотіли вирішити з працівниками прикордонної служби, пропонуючи їм неправомірну вигоду. Чоловіка та жінку затримали одразу після передачі грошей службовій особі за пропуск групи чоловіків.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції та слідчі слідчого управління обласної поліції, двоє львів’ян організували підпільний бізнес. Пропонували чоловікам призовного віку безперешкодно виїхати за кордон, гарантуючи їх перехід через офіційні пункти пропуску. Розв’язати дане питання фігуранти планували шляхом підкупу працівників прикордонної служби.

Правоохоронці, дізнавшись про злочинні плани зловмисників, провели заходи для їх затримання. Тож одразу після передачі 9000 доларів неправомірної вигоди службовій особі двох фігурантів затримали поблизу КПП «Краківець». За планами зловмисників перетнути кордон мали п’ять ухилянтів.

Організаторів схеми затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Обом повідомили про підозру: чоловікові за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), а його спільниці - за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Наразі двом підозрюваним обрані запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками внутрішньої безпеки по 7-му прикордонному Карпатському загону за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ