Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині викрили незаконну схему переправлення через кордон чоловіків призовного віку

Учора, 13 квітня, правоохоронці затримали організатора шахрайської схеми, який за певну суму гарантував військовозобов’язаним чоловікам безперешкодний перетин державного кордону.
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

З'ясувалося, що мешканець Одеської області, що тимчасово проживає у Львові, вирішив скористатися ситуацією в країні та допомогти чоловікам призовного віку виїхати за кордон, аби ті змогли уникнути мобілізації у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії. 

За таку послугу чоловік брав 2000 доларів США. Аби приховати свою діяльність та уникнути відповідальності, зловмисник повідомляв деталі щодо часу та місця перетину за декілька годин до самого "трансферу" та надав завчасно виготовленні підроблені документи, які дозволяли безперешкодно виїхати за кордон.

Учора, 13 квітня, оперативники УСР та міграційної поліції спільно зі слідчими обласної поліції схопили фігуранта під час отримання коштів. Його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Львівська обласна прокуратура. Викрили злочинну схему та її організатора оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими обласної поліції. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ