Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині виявили незаконний забір піщано–гравійної сировини

На Жидачівщині виявлено незаконний забір піщано–гравійної сировини. Про це повідомили 30 грудня Гал-інфо у пресслужбі Держекоінспекції у Львівській області.
Фото Держекоінспекція у Львівській області

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Львівської області в ході проведення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Жидачівського району було виявлено самовільний забір піщано–гравійної сировини з русла річки Стрий поблизу села Пчани на території Вільховецької сільської ради Жидачівського району Львівської області без наявного спеціального дозволу на користування надрами.

Встановлено, що незаконний забір об’ємом 5 куб.м піщано–гравійної сировини здійснювався на вантажний автомобіль марки КАМАЗ за допомогою ковша маніпулятора.

Самовільне користування надрами, а саме забір корисних копалин без спеціального дозволу на користування надрами є порушенням статей 16, 19 та 65 Кодексу України "Про надра".

Загальна сума збитків завданих державі внаслідок самовільного користування надрами становить 4200 грн. Порушнику скеровано листа на добровільне відшкодування заподіяної шкоди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ