Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині виявили ряд порушень при складанні адміпротоколів

На Львівщині під час перевірок прокурорами виявлено численні порушення законодавства при застосуванні, а також виконанні уповноваженими державними органами заходів впливу, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян за вчинення адміністративних правопорушень, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Порушення встановлені при оформленні протоколів про адміністративні затримання. З’ясовано, що переважна більшість осіб, щодо яких складались такі протоколи перебували в територіальних органах поліції як запрошені, хоча фактично були затримані та доставлені туди з місця вчинення адміністративного правопорушення.

До прикладу,  у поточному році у Личаківський відділ поліції  доставлено 8 осіб, стосовно яких протоколи про адміністративні затримання складено так і не було.

Такі випадки виявлено в діяльності практично всіх територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Також, з порушеннями проводяться особистий огляд затриманих, оформлення протоколів про адміністративне правопорушення, скерування адміністративних матеріалів на розгляд суду після закінчення термінів, що в подальшому призводить до закриття проваджень у справах та уникнення правопорушниками адміністративної відповідальності.

 Мають місце факти невчасного виконання працівниками територіальних органів поліції області постанов районних судів про накладення адміністративних стягнень у виді адміністративного арешту.

Як приклад, Стрийською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.382 КК України за фактом умисного невиконання судових рішень цієї категорії стосовно 2 осіб, досудове розслідування у якому триває.

Виявляються порушення в судах при накладенні адміністративних стягнень. Так, у низці випадків суддями призначалися стягнення, які до певної категорії осіб закон застосовувати забороняє.

Зокрема, Червоноградською місцевою прокуратурою виявлено рішення суду про накладення на інваліда ІІ групи адміністративного арешту, що є порушенням закону. На підставі цього судового рішення інваліда поміщено в спеціальну установу поліції і лише після втручання місцевої прокуратури незаконно утримувану особу звільнено з ІТТ.

Також у діяльності територіальних підрозділів кримінально-виконавчих інспекцій області мають місце порушення щодо порядку виконання адміністративного стягнення у виді громадських робіт.

З огляду на виявлені порушення, прокуратурою області внесено вказівки керівництву Головного управління Національної поліції у Львівській області та Управління патрульної поліції у м. Львові Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, а також управління ДПтС України в області з вимогою вжити заходів до їх усунення.

Загалом, у поточному році за результатами проведених перевірок в окресленій сфері прокурорами внесено 40 документів реагування та 19 апеляційних скарг, зареєстроване 1 кримінальне провадження стосовно 2 посадових осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ