Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині за хабар судитимуть посадовця Держаудитслужби

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Львівщини та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили керівника одного із структурних підрозділів Західного офісу Держаудитслужби за отримання хабара. Про це Гал-інфо повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Встановлено, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, організував схему вимагання та одержання від працівників бюджетних установ Західного регіону держави неправомірних вигод за сприяння у невідображенні виявлених фінансових порушень під час проведення планових контрольних заходів (аудиту). 

Зловмисника викрили у січні під час отримання чергової неправомірної вигоди у сумі тридцять тисяч гривень від головного бухгалтера однієї з культурних установ Львова.

Посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вчинення цього злочину карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Також повідомлено про підозру головному бухгалтеру однієї з культурних установ за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Їй загрожує позбавлення  волі на строк від чотирьох до восьми років  з  конфіскацією  майна.  

Обвинувальні акти щодо скеровані на розгляд суду.

Нагадаємо, у Львові нетверезий водій, що втік з місця ДТП, хотів відкупитись за 5 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ