Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині за вбивство собаки до місяця арешту засудили пенсіонера

Йдеться про вирок Старосамбірського райсуду Львівської області від 16.09.2021 року, який було винесено за ч.1 ст.299 КК України (жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних).

Дане рішення суд ухвалив щодо місцевого жителя, уродженця с.Береги Самбірського району, непрацюючого, розлученого, що є особою пенсійного віку.

З вироку суду відомо, що правопорушення було вчинено 17.06.2020 року. У цей день обвинувачений прийшов на територію будинковолодіння своєї знайомої та за допомогою мотузки забрав з її подвір`ї безпородну собаку рижо-білої масті. У подальшому потягнув її на галявину, яка знаходиться неподалік від мосту через річку «Дністер», прив`язав до лавки, щоб не втекла, «після чого умисно наніс попередньо знайденою ним палицею один удар по голові, внаслідок чого спричинив їй тілесні ушкодження несумісні з життя».

У вироку також зазначено, що обвинувачений у судовому засіданні свою вину в інкримінованому йому кримінальному проступку у жорстокому поводженні з тваринами визнав повністю, щиро каявся, пояснював, що він неодноразово допомагав своїй знайомій по господарству, а та йому жалілася на поведінку собаки.

У результаті суд ухвалив визнати обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.299 КК України, призначивши йому покарання у виді арешту на строк 1 (один) місяць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ