Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині за вирощування 282 рослин маку засудили пенсіонера

Вирок щодо місцевого жителя ухвалив Сокальський районний суд Львівської області - за ч.1 ст. 310 КК України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин).

У судовому рішенні, датованому 09.08.2021 року, зазначено, що обвинувачений весною 2021 року на земельній ділянці, що йому належить та розташована біля його житлового будинку, для власних потреб незаконно посіяв та став вирощувати рослини снотворного маку.

Водночас 13.07.2021 року працівниками ВП №2 Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області на вищевказаній земельній ділянці під час огляду місця події було виявлено та вилучено 292 рослини маку, «які мають анатомо-морфологічні ознаки, характерні для рослин снотворного маку, містять наркотично активні алкалоїди опію (морфін, кодеїн) і відносяться до рослин виду мак снотворний».

У вироку також вказано, що обвинувачений в судовому засіданні свою вину у скоєнні даного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України, визнав повністю, підтвердив фактичні обставини щодо вчиненого ним діяння та викладених у обвинувальному акті обставин. У вчиненому розкаюється, просить суворо його не карати.

У результаті суд ухвалив призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн.

Окрім того, суд вирішив стягнути з пенсіонера в дохід держави 1372 грн. за проведену судову експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ