Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині засудили чергового контрабандиста бурштину

Йдеться про вирок Мостиського районного суду Львівської області, згідно з яким до 4 років умовно було засуджено місцевого жителя, який намагався перевезти до Польщі 65,7 кг необробленого бурштину.

Дане судове рішення, датоване 05.08.2021 року, суд ухвалив після розгляду кримінального провадження, що було відкрито за ч.2 ст. 240-1 КК України (незаконне придбання, зберігання та перевезення бурштину у значних розмірах).

У вироку вказано, що 22 квітня 2021 року обвинувачений, перебуваючи у м. Судова Вишня Яворівського району, «діючи умисно, протиправно, керуючись корисливим мотивом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, з метою перевезення через державний кордон України в напрямку Республіки Польща за грошову винагороду, отримав від невідомої особи каміння бурштину в стані сировини масою 65 542, 91 кг вартістю 259 428,67 грн».

Того ж дня обвинувачений придбаний необроблений бурштин помістив у конструктивні отвори днища кузова транспортного засобу - автомобіля марки «Volkswagen», моделі «Crafter», та намагався перевезти його до Польщі. Однак під час перетину державного кордону в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Шегині-Медика», що в с .Шегині Яворівського району, каміння бурштину без відповідних документів було виявлено працівниками митного та прикордонного контролю під час огляду транспортного засобу.

У судовому рішенні також зазначено, що між в.о. заступника керівника Яворівської окружної прокуратури та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості, відповідно до якої обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні злочину.

Суд своїм рішенням дану угоду затвердив та призначив обвинуваченому покарання у вигляді 4 роки позбавлення волі умовно (з іспитовим строком 2 роки) та без конфіскації майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ