Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Львівщині затримали дрогобицького блогера за шкоду українським захисникам

На Львівщині затримали блогера із Дрогобича. За даними слідчих, чоловік на своїх сторінках у соцмережах публічно дискредитував українських захисників.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Із власних джерел видання "Суспільне" дізналось, що мова йде про блогера Мар'яна Чаву. За інформацією прокуратури, блогер неодноразово перешкоджав законному врученню повісток представниками ТЦК, проганяючи їх та називаючи "шакалами". При цьому стверджував, що військові, які отримали поранення на фронті й почали працювати у вищевказаному установі, є злочинцями. Закликав перешкоджати їх діяльності.

Конфлікт він знімав на відео, яке згодом опублікував в соціальній мережі.

"Також підозрюваний опублікував на своєму каналі відео, у яких стверджував, що вручення повісток громадянам України є незаконним та неконституційним. У низ він надав "поради" як вибудовувати діалог з працівниками ТЦК та уникати вручення повісток", — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, на своєму YouTube-каналі блогер виправдовував збройну агресії РФ проти України, розпочату у 2014 році.

"Під час обшуків за місцями його проживання правоохоронці виявили та вилучили ноутбук, телефони, флеш-накопичувач, а також блокноти та інші матеріали, де зафіксовані його плани деструктивно-підривної діяльності", — йдеться у повідомленні управління СБУ у Львівській області.

Правоохоронці затримали блогера та повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України, виготовленні та поширення матеріалів, у яких виправдовується збройна агресія РФ проти України (ч. 1 ст. 114, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ