Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині затримали групу наркозбувачів

Фото поліція Львівської області
Фото поліція Львівської області
Фото поліція Львівської області
Фото поліція Львівської області
Фото поліція Львівської області
Фото поліція Львівської області
1/3
Близько кілограма "метамфетаміну", таблетки "екстазі" та "канабіс" – на Львівщині правоохоронці затримали групу наркозбувачів. Про це повідомили 18 березня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області.

Зловмисників викрили співробітники Яворівського районного відділу поліції спільно з оперативниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України та Львівського прикордонного загону Державної прикордонної служби, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури.

"До складу групи входило четверо мешканців міста Новояворівськ віком 17, 18 років та двоє 26-річних, з яких одна – жінка. Під час досудового розслідування було встановлено, що вони збували тяжкі наркотичні засоби та психотропні речовини наркозалежним особам на території Яворівського району. Розповсюджували шляхом "закладок" з використанням Інтернету", - розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Олександр Шляховський.

Правоохоронці задокументували епізоди протиправної діяльності учасників групи та, 17 березня, під час санкціонованих обшуків виявили та вилучили у зловмисників загалом близько одного кілограма речовини, схожої на наркотичний засіб "метамфетамін", близько півкілограма речовини, схожої на "канабіс", таблетки "екстазі", а також 100 заготовлених "закладок", велику кількість зіп-пакетів, електронні ваги та інше приладдя для фасування наркотиків, чорнові записи та кошти, виручені від злочинної діяльності. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження. Окрім того, правоохоронці виявили у мережі 50 повідомлень про вже здійснені "закладки" та вилучили з них наркотичні речовини.

"За цінами "чорного ринку" вартість вилучених наркотичних засобів становить близько мільйона гривень. Зловмисники "працювали" з дотриманням суворої конспірації, мали чітко розподілені обов’язки і їх затримання стало можливим завдяки спільній кропіткій роботі правоохоронців", - зазначив очільник поліції Львівщини.

Учасники групи затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Невдовзі слідчі повідомлять затриманим про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

"Боротьба зі злочинами, пов’язаними з наркотиками, є пріоритетним напрямком роботи поліції Львівщини і тут йдеться, у першу чергу, про збереження життя та здоров’я наших дітей та молоді. Тому закликаю усіх, кому відомо про злочинну діяльність наркоділків, повідомляти про це у поліцію і в такий спосіб долучитись до боротьби з розповсюдженням наркотиків на Львівщині", - підкреслив Олександр Шляховський.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ