Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині затримали колишню "директорку" однієї зі шкіл ТОТ Луганщини

Жінку затримали під час перетину держкодону на Львівщині
кордон

Служба безпеки викрила жительку міста Антрацит, яка забезпечувала освітній процес в школі за програмою країни-агресора.

Про це повідомили у відомстві.

Так, за даними спецслужби, жінка після захоплення населеного пункту пішла на співпрацю з рашистами.

"На момент окупації жінка обіймала посаду директора однієї з шкіл. Колаборантка запроваджувала "освітні стандарти" країни-агресора в українському навчальному закладі та схиляла вчителів до співпраці з окупантами. Своїми діями вона допомагала загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України, а також поширювала ворожу методику викладання і залучала учнів до прокремлівських заходів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згодом фігурантка вирішила провідати свою доньку у Києві і для цього намагалася в’їхати на підконтрольну Україні територію через РФ та Євросоюз.

"Проте контррозвідники СБУ затримали зловмисницю під час перетину державного кодону через пункт пропуску "Угринів" на Львівщині. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі зловмисниці обрано запобіжний захід і вона не зможе покинути територію нашої держави для уникнення правосуддя. Триває слідство", - додали в СБУ.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ