Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині затримали п'ятьох громадян Туреччини

На Львівщині правоохоронці затримали п’ятьох громадян Туреччини. Чоловіки прибули в Україну в якості туристів з метою незаконного перетину державного кордону України з Польщею, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Співробітники Старосамбірського відділення поліції спільно з прикордонниками 7 серпня у лісосмузі затримали п’ятьох іноземців при спробі нелегального перетину державного кордон України з Польщею.

Встановлено, що усі чоловіки є громадянами Туреччини віком 18-28 років. Вони наприкінці липня прибули в Україну в якості туристів і мали на меті нелегально потрапити в сусідню державу.

Наразі поліцейські встановлюють осіб, які могли сприяти незаконному перетину кордону. Щодо іноземців вирішується питання про притягнення до адміністративної відповідальності та їх повернення в країну походження.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Скоєне карається позбавленням волі терміном від трьох до семи з конфіскацією засобів вчинення злочинів. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, протягом серпня Національна поліція України спільно із Державною міграційною та прикордонною службами за участі СБУ проводять операцію під умовною назвою «Мігрант». Мета профілактичних заходів – контроль за виконанням міграційного законодавства, дотримання встановлених правил перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства, протидія нелегальній міграції. Від початку проведення загальнодержавної превентивно-профілактичної операції до адміністративної відповідальності загалом притягнуто  44 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ