Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Одещині встановлять памятний знак учасникам Першого Зимового походу Армії УНР
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Одещині встановлять пам’ятний знак учасникам Першого Зимового походу Армії УНР

Благодійний фонд «Героїка» одержав дозвіл на встановлення пам’ятного знаку «Землякам – учасникам Першого Зимового походу Армії УНР» у м. Ананьїв Одеської області. Відповідне рішення (№35 від 30.03.2017) ухвалив виконавчий комітет Ананьївської міської ради.

Запропонований «Героїкою» проект пам’ятного знаку являтиме собою збільшену копію ордену Армії УНР Залізний Хрест «За Зимовий похід і бої», яким відзначали учасників Першого Зимового походу, що тривав під командуванням генерал-полковника Михайла Омеляновича-Павленка тилами білих та червоних військ в період з 06.12.1919 р. по 06.05.1920 р.

«Залізний Хрест» буде встановлено на постаменті з бутового каменю, що з чотирьох боків обрамлений гранітними дошками з іменами козаків та старшин Армії УНР (всього 52 особи) та написом-присвятою: «Землякам – учасникам Першого Зимового походу Армії УНР». На постаменті буде встановлена колона, на доричному капітелі якої буде розміщено збільшену копію ордену.

Поряд з пам’ятним знаком буде встановлено і 8-метрову щоглу з державним прапором та інформаційний стенд про історію Першого Зимового походу і долі ананьївців, які взяли у ньому участь.

Напевно зайвим буде казати, що запроектований пам’ятний знак – буде унікальним явищем, адже в радіусі 150 км від Ананьєва відсутні будь-які монументи на честь Перших Визвольних змагань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ