Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На окупованій Луганщині партизани розпочали рейкову війну

На тимчасово захоплених російськими військовими територіях Луганщини партизани підривають залізничні колії
фото з сайту Укрінформ

На тимчасово захоплених російськими військовими територіях Луганщини партизани підривають залізничні колії та розповсюджують агітаційні матеріали.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів начальник Сєверодонецької районної військової адміністрації Роман Власенко, передає Укрінформ.

«Партизанських рух є, можливо, не такий активний, як би нам хотілося. Але були випадки підриву залізничних колій, є випадки розповсюдження агітаційних матеріалів, тролінгу окупаційної влади і російських військових написами та прапорами, і головне – це інформування ЗСУ про пересування і місця розташування підрозділів, військової техніки, складів окупаційної армії», - зазначив Власенко.

Начальник РВА додав, що на тимчасово окупованих територіях Луганщини триває мобілізація, а також призовна кампанія, під час якої до лав російського війська намагаються залучати українську молодь.

Окрім того, в тимчасово окупованих минулоріч містах в людей не вистачає грошей на продукти харчування і є проблеми з працевлаштуванням, бо нових робочих місць загарбники не створили.

Довідково:

«Рейкова війна» — операція радянських партизанів у період з 3 серпня до середини вересня 1943 в тилу німецьких військ з метою одночасного масового зруйнування залізничного полотна та станційних споруд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ