Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На півдні ЗСУ просунулися вглиб російської оборони до 7,5 км

Українські військові в ході контрнаступу змогли просунутись углиб російських оборонних позицій на півдні України на відстань до 7,5 кілометра, при цьому загальна довжина фронту в Україні становить більш як 1200 кілометрів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

"У цілому, в ході проведення Силами оборони наступальної операції оперативна обстановка різких змін не зазнала та характеризується намаганнями противника вийти на адміністративний кордон Донецької області та утримати території в Донецькому й Таврійському операційних районах. У рамках проведення наступальної операції у Донецькому й Таврійському операційних районах найбільш активними напрямками є Мелітопольський та Бердянський, де наші підрозділи просунулися в глибину оборони противника до 7,5 км", — розповів він.

За словами генерала, від початку контрнаступу українські військові звільнили 9 населених пунктів, повернувши під контроль майже 160 квадратних кілометрів української території.

"Щодо протяжності так званої “гарячої” лінії зіткнення, то вона зараз перевищує 1200 км. Але тут іде мова про безпосередню лінію зіткнення із противником у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях, де тривають активні бойові дії", — пояснив Громов.

Окрім того, напруженою ситуація лишається на державному кордоні на півночі України та вздовж узбережжя Чорного моря.

"Ми не можемо забувати про північні кордони з Білоруссю та Російською Федерацією, звідки ворог веде постійні ракетно-артилерійські обстріли, відмічається діяльність диверсійно-розвідувальних сил противника, зберігається загроза військового вторгнення; а також про ділянку морського узбережжя в Одеській та Миколаївській областях, де, незважаючи на зниження військово-морського потенціалу противника, ми не можемо повністю відкидати його десантних можливостей", — розповів генерал.

Окрім того, існує потенційна загроза з боку Придністров’я, нагадав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ