Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Полтавщині чоловік спробував підкупити керівника патрульної поліції

1/3
Бізнесмен-перевізник пообіцяв 10 тисяч гривень щомісяця і приніс 20 тисяч гривень зразу, аби позбавитися проблем у веденні підприємницької діяльності. Про це повідомив Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

44-річний полтавчанин, який займається бізнесом у сфері надання транспортних послуг, керує комунальним підприємством та очолює громадську організацію перевізників, вирішив налагодити «тісні» стосунки з поліцією області. Зокрема – з начальником патрульної поліції Полтавської області.

Чоловік запропонував посадовцю поліції за безперешкодне ведення підприємницької діяльності, пов’язаної з перевезенням пасажирів – 10 тисяч гривень щомісячно.

Про таку пропозицію, зроблену майору поліції, стало відомо працівникам СБУ, Полтавського управління ДВБ НПУ та керівництву поліції Полтавщини. Слідчим управлінням обласної поліції було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Наступного разу чоловік прийшов до службового кабінету поліцейського із авансом на 2 місяці – 20 тисячами гривень. Після передачі грошей полтавчанина затримали на місці події працівники поліції Полтавщини, внутрішньої безпеки НПУ, поліції захисту економіки, СБУ та прокуратури області.

Затриманому в порядку ст. 208 КПК України буде оголошено підозру та обрано міру запобіжного заходу. За підкуп службової особи підприємцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ