Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Прикарпатті виявили чергову схему незаконного перетину держкордону

7000 євро за організацію незаконного перетину держкордону військовозобов’язаними – на Прикарпатті викрито організаторів схеми. Про це Гал-інфо повідомили в пресслужбі Івано-Франківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам за організацію незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, керівник візової агенції за попередньою змовою з іншими особами налагодили схему незаконного переправлення через державний  кордон України до країн Європейського Союзу.  Вони вносили до бази даних «Шлях» неправдиві відомості про те, що чоловіки призовного віку є волонтерами, що було підставою для безперешкодного перетину держкордону в пунктах пропуску.

Свої послуги зловмисники оцінили у 7000 євро з особи.

Організатора схеми та його спільника затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання стосовно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Викриття протиправної діяльності проводились прокурорами спільно із слідчими Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ