Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Рівненщині чоловік взяв у заручники матір та влаштував стрілянину

У Костополі Рівненської області в приватному будинку 30-річний чоловік замкнувся зсередини разом із матір’ю і, погрожуючи фізичною розправою, стріляв зі зброї, повідомив Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Повідомлення про стрілянину до поліції надійшло учора, 3 листопада, близько 11.00.  На місце події негайно скерували групу реагування патрульної поліції та слідчо-оперативну групу. Поліцейські, які прибули до вказаного будинку, чули з приміщення голос жінки. Вона кричала, щоб правоохоронці не підходили близько, бо їх можуть застрелити. Викликавши на місце пригоди бійців спецпідрозділу «КОРД», працівники поліції почали перемовини із зловмисником.

У цей час із дверей будинку зуміла визирнути зачинена жінка. Поліцейські буквально висмикнули її із помешкання і відвели у безпечне місце. З’ясувалося, що заручницею стала матір, яка повідомила поліцейським, що у руках її 30-річного сина є зброя невідомого походження. Далі все сталося за лічені секунди.

 «У момент, коли правопорушник збирався вийти на двір, накинувши на себе куртку, поліцейський вмить зреагував і зумів затримати стрільця, — зазначив т.в.о. начальника Костопільського відділу поліції Олександр Барановський. — Коли ж правопорушник почав вириватися від працівника поліції, з’ясувалося, що чоловік мав зброю. Зловмисника затримали, зброю правоохоронці вилучили та направили на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС».

Під час огляду помешкання поліцейські встановили, що костопільчанин здійснив із пістолета чотири постріли у стелю та один у скло дверей.

Стрільця доставили до Костопільської лікарні для проходження освідчення на предмет алкогольного та наркотичного сп’яніння. Зовнішні ознаки свідчили про його наявність.

Сам же чоловік поводив себе агресивно, нецензурно лаявся, чинив непокору, відмовлявся давати будь-які покази без присутності адвоката. Тож поліцейські склали на чоловіка адміністративний протокол за статтями 173 та 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі також проводять досудове розслідування у відкритому кримінальному провадженні за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. За результатами призначених експертиз прийматиметься відповідне процесуальне рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ