Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На росії знищили склад північнокорейських KN23

У тихорецькому районі краснодарського краю росії повідомили про атаку безпілотниками та детонацію. Жителів одного селища евакуюють. РНБО заявило, що знищило склад боєприпасів рф.

Як інформує Суспільне, про це заявили губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв та очільник Тихорецького району Анатолій Перепєлін.

За словами Кондратьєва, протиповітряна оборона та засоби радіоелектронної боротьби придушили два українських безпілотники.

"Через падіння уламків одного з них виникла пожежа, що перейшла на вибухонебезпечні предмети. Почалася детонація", — додає глава краю. За його повідомленням, потерпілих серед мешканців району немає.

"Наразі задля безпеки проводять тимчасову евакуацію жителів селища, що розташоване поруч із місцем загоряння, до найближчих населених пунктів. У Тихорецьку розгорнуто пункт тимчасового розміщення. Пожежні розрахунки та спеціальні служби працюють на місці події", — написав також Веніамін Кондратьєв, не уточнивши, з якого населеного пункту іде евакуація людей.

Пізніше Кондратьєв поінформував, що потерпілих немає, а з населеного пункта евакуювали 1200 людей на 17 автобусах. На місці події працюють рятувальні служби, а з цивільними — медики, волонтери і психологи.

Керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України Андрій Коваленко об 11:20 написав, що в Тихорецькому районі Росії знищено склад, де зберігали північнокорейські ракети KN23, а також артилерійські та боєприпаси до "Смерч"

Російське видання ASTRA стверджує, що мова йде про селище Камєнний. Згідно з аналізом медіа, у селищі розміщуються дві військові частини: № 57229-41 та № 01704.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ