Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Сумщині викрили канал незаконного переправлення осіб через кордон

Оперативно-розшуковими підрозділами Держприкордонслужби України у тісній взаємодії з правоохоронними органами продовжуються заходи протидії протиправній діяльній діяльності на державному кордоні.Про це Гал-інфо повідомляють у прес-службі ДПСУ.
На Сумщині викрили канал незаконного переправлення осіб через кордон. Фото: ДПСУ

Так, спільною групою у складі співробітників прикордонних оперативних підрозділів Ямпільського ВП ГУНП в Сумській області, СБУ в Сумській області, під процесуальним керівництвом Шосткинської місцевої прокуратури, виявлено та припинено діяльність каналу незаконного переправлення осіб через державний кордон, який діяв на території кількох районів Сумської області.

Зокрема, у минулі вихідні, під час безпосереднього здійснення протиправної діяльності, пов’язаної з незаконним переправленням осіб через державний кордон, затримано кількох осіб. Проведено санкціоновані обшуки, вилучено докази, що підтверджують злочинну діяльність.

Зловмисники під час здійснення злочинних дій вміло конспірували свою діяльність, використовували приховані засоби зв’язку, здійснювали розвідку місцевості поблизу кордону на предмет наявності прикордонних нарядів.

Одному із фігурантів кримінального провадження встановленим порядком оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Очікується прийняття рішення по іншим причетним особам. Слідчі дії тривають.

Варто зазначити, що фігурантам провадження, у відповідності до ст. 332 Кримінального кодексу України, загрожує відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 9 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ