Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Тернопільщині виявили поховання воїнів УПА із Львівщини
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Тернопільщині виявили поховання воїнів УПА із Львівщини

Фахівці комунального підприємства Львівської обласної ради Меморіально-пошуковий центр «Доля» цими днями перебувають в експедиції в селі Лідихів Тернопільської області, де здійснюють ексгумаційні дослідження поховань вояків УПА з Тернопільської, Львівської та Рівненської областей.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

За даними архівних матеріалів, свідчень очевидців та роботи, яку проводять фахівці центру «Доля» та ГО «Меморіал Південна Волинь», визначено, що тут знаходяться поховання повстанців, які загинули у 1944 році в бою з військами НКВД.

«На цьому місці базувався курінь, який складався з 3-х сотень осіб. За різними даними фахівців, у цьому бою загинуло 28 вояків УПА.

Надалі ми будемо проводити антропологічні дослідження. Також відбиратимемо зразки матеріалів ДНК для подальшої ідентифікації загиблих воїнів УПА», - розповів голова комісії  з  питань культури, інформаційної політики та промоції обласної ради, директор підприємства «Доля» Святослав Шеремета.

Науковці вважають, що вояків поховали жителі села. Адже тіла поклали акуратно. Бійці були одягненими, збереглися їхні особисті речі. Окрім залишків форми, видно також шматки теплого в’язаного одягу, скло від ліхтарика, гребінець і обручки.

За словами Святослава Шеремети, на території села Лідихів є ще дві братські могили. Їх поки що не знайшли.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ