Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Тернопільщині затримали чоловіка, який торгував гуманітарними авто для військових

Поліцейські Тернопільщини затримали чоловіка за продаж військовим позашляховиків, завезених в Україну як гуманітарна допомога для ЗСУ.

Про це повідомили у Нацполіції у четвер, 12 вересня.

Жителя Кременецького району затримали “на гарячому” під час отримання 13 тисяч доларів за продаж трьох позашляховиків марок Jeep Grand Cherokee, Opel Frontera та Nissan X-Trail.

Фігурант продавав військовим транспортні засоби, які ввозилися на територію України з-за кордону через благодійні фонди як гуманітарна допомога. Маючи доступ до автомобілів, чоловік підшукав на них покупців серед військовослужбовців.

На підставі зібраних доказів слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (продаж товарів гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування. Поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до незаконної схеми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ