Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Вінниччині фермер взяв в рабство 103 людини

Сьогодні, 12 жовтня, у селі Вища Кропивна Немирівського району Вінниччини працівники СБУ викрили фермера, який тримав у рабстві 103 безпритульних. Змушував їх непосильно працювати, а годував баландою.

"Частині людей обіцяли 3-4 тис. грн зарплати щомісяця, проте гроші не платили. Натомість відбирали паспорти і вони працювали за баланду. Деяких людей підбирали просто на дорозі і продавали за 500-600 гривень. Там люди в основному змирилися з такими умовами і втратили бажання боротися та добиватися справедливості" - розповідаєGazeta.ua Ірина Єрмолова.

Чоловіків та жінок утримували разом в бараці у жахливих умовах. Будь-яка медична допомога їм не надавали.

Працівникам забороняли виходити за територію господарства. Змушували працювати по 14-16 годин на добу в яблуневих садах, залякували і били за непокірність.

Зловмисники обманом залучали до сезонних сільськогосподарських робіт у яблуневих садах безхатченків з Вінницької, Житомирської, Кіровоградської та Запорізької областей.

Зараз для безпритульних шукають притулок.

Правоохоронці вже затримали бригадира, у приміщенні якого виявлено паспорти, вилучені у людей. Триває опитування співвласників господарства. Проводять обшуки у господарстві та помешканні керівництва ферми.

Вирішують відкривати кримінального провадження за незаконне позбавлення волі або викрадення людини Кримінального кодексу України.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ