Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На вулиці Героїв УПА незаконно захопили тротуар

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Підприємці незаконно розширили підземний перехід на вул. Героїв УПА на три метри тротуару. Міська рада звернулася до правоохоронців, відкрито кримінальне провадження, поліція вже проводить слідчі дії. Місто закликає власників бізнесу бути обачними і не орендувати незаконно розширені конструкції підземного переходу.

Минулого року на вул. Героїв УПА, 73 підприємці розпочали масштабну реконструкцію зі зміною конструктивних елементів. Йдеться про підземний перехід, який раніше належав заводу «Кінескоп», а згодом перейшов у власність ПП «Правниче агентство «Статус-Кво». Тоді міська інспекція ДАБК звернулася в Київ із запитом провести офіційну перевірку.

За інформацією департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад Львівської міськради, під час реконструкції підприємці змінили конструкції та збільшили розміри одного із входів до підземного переходу – орієнтовно вдвічі. Проте офіційно це зафіксувати та вжити заходів через війну можна було лише з дозволу Києва, але місто його не отримало.  

Попри це, міська інспекція ДАБК звернулась у прокуратуру. Поліція відкрила кримінальне провадження.

«Йдеться не просто про реконструкцію, а про захоплення комунальної землі – орієнтовно на три метри тротуару «розширився» підземний перехід. При чому таке «розширення» зареєстрував у праві власності досить знаний у певних колах держреєстратор Зубрянської сільради Живко М.», – розповіли у департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад міста.

Тепер Львівська міська рада готує необхідні документи, щоб подати до суду. У мерії закликають підприємців не орендувати незаконно розширені конструкції.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/city/housing-and-utilities/301735-meriia-zvernulas-do-pravookhoronnykh-orhaniv-cherez-nezakonne-zakhoplennia-trotuaru-na-vul-heroiv-upa

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ