Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

НАБУ і САП скерували до суду справу ексзаступника прокурора Львівщини

НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням колишнього заступника прокурора Львівської області Мирона Тиховського у розтраті 1,2 млн грн та зловживанні службовим становищем на півмільйона грн.

Про це інформує пресслужба НАБУ і САП. 

"За матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього заступника прокурора Львівської області у розтраті та зловживаннях, які завдали державі майже 1,6 млн грн збитків", йдеться у повідомленні.

У межах досудового розслідування встановлено, що у 2015 році ексзаступник прокурора Львівської області уклав декілька договорів із приватною юридичною особою на проведення ремонтних робіт приміщення прокуратури області. Попри те, що насправді ці ремонтні роботи вже були виконані ще у 2013 році, за сприяння посадовця підрядник незаконно отримав понад 1,2 млн грн. Крім того, з’ясувалося, що заступник прокурора області без проведення тендерних процедур придбав офісний папір за майже вдвічі завищеними цінами, переплативши понад 400 тис. грн.

Дії особи кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 КК України.

За вчинене колишньому посадовцю може загрожувати покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ