Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Начальника відділу Держекоінспекції затримано на отриманні хабаря

Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
1/4
Затримано начальника відділу Державної екологічної інспекції Столичного округу при отриманні неправомірної вигоди у сумі 284 тисячі гривень та 10 тисяч доларів США. Про це повідомили 7 жовтня Гал-інфо у прес-службі ДБР.

Державним бюро розслідувань спільно з Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури 7 жовтня 2020 року затримано начальника відділу Державної екологічної інспекції Столичного округу при отриманні неправомірної вигоди у сумі 284 тисячі гривень та 10 тисяч доларів США.

У ході досудового розслідування встановлено, що за вказану суму посадовець обіцяв підприємцю не відображати виявлені порушення в акті позапланової перевірки товариства дотримання вимог екологічного законодавства при здійсненні діяльності з видобування корисних копалин, що мало потягнути багатомільйонні штрафи.

Так, 7.10.2020 в ході проведення комплексу слідчих (розшукових) дій задокументовано факт отримання фігурантом всієї суми неправомірної вигоди в обмін на акт перевірки.

Зазначену особу затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі проводяться обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта кримінального провадження, а також інші першочергові слідчі та процесуальні дії.

На даний час вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ