Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Надзвичайники розмінували майже 88 тисяч гектарів території України

Майже 88 тисяч гектарів території України розмінували надзвичайники станом на 30 травня.

Про це повідомив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС України, полковник Сергій Рева під час брифінгу.

За його словами, Україна увійшла до списку найбільш забруднених країн світу.

“Наразі територія загально забруднена вибухонебезпечними предметами складає близько 30%. Це 174 тисячі квадратних кілометрів”, — сказав Рева.

Він додав, що йдеться про попередні оцінки, які ДСНС може зробити в тих умовах, коли бойові дії на території України ще тривають.

Зазначається, що серед усієї площі замінованих територій майже 13,5 тисячі квадратних кілометрів — це акваторії водних об'єктів, акваторії Чорного та Азовського морів. Із них приблизно 7,3 тисячі кілометрів — декуповані території. Завершення бойових дій, щільність замінування території, характер місцевості впливають на терміни і процес проведення розмінування, зазначив представник ДСНС.

“На сьогоднішній день ті об'єми, які виконуються нашими підрозділами, порівняно з періодом до війни, збільшилися в десятки разів. Нами сьогодні вже знешкоджені більше 390 тисяч вибухонебезпечних предметів, розміновано територію майже 88 тисяч гектарів”,  — розповів Рева.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ