Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Напередодні на власних мінах підірвалася група російських бойовиків

У понеділок, 21 червня, на окупованому Донбасі в районі селища Лозове (Донецька область) через підриви на власних мінах загинула група російських бойовиків.

Про це інформує Радіо Свобода з посиланням на начальника пресслужби Операції Об’єднаних сил Віталія Саранцева.

Зокрема, він зазначив:

«Група осіб з числа незаконних збройних формувань Російської Федерації намагалася здійснити переміщення між власними позиціями – і потрапила на свої ж мінні загородження. Внаслідок цього відбувся вибух, і ця група понесла втрати загиблими і пораненими. Для того, щоб їх евакуювати, висунулася друга група – і так само потрапила на власне мінне поле».

За його словами, вибухи сталися через те, що гібридні сили Росії хаотично мінують непідконтрольні Україні території як протипіхотними мінами, так і засобами дистанційного мінування.

Речник штабу ООС зазначив, що бійці ООС дотримуються режиму тиші і не ведуть вогонь у бік російських гібридних сил.

Також у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що за минулу добу внаслідок підриву на власних вибухових пристроях та необережного поводження зі зброєю втрати противника склали: шість безповоротних; п’ять санітарних.

Зазначається, що активність противника традиційно зростає у святкові та вихідні дні. У такі періоди відмічається збільшення окупантами провокаційних обстрілів позицій Об’єднаних сил, зокрема, із забороненого озброєння, а також інтенсивне проведення російськими найманцями інженерних робіт та мінування місцевості, що призводить до зростання втрат серед них.

Варто зауважити, що 21 червня ЗМІ, підконтрольні незаконній терористичній організації «ДНР», звинуватили Україну у мінометному обстрілі району Лозового. За їхньою інформацією, трьох бойовиків вбили, ще один отримав важкі поранення. Згодом, під час спроби евакуації, внаслідок обстрілу санітарного автомобіля ще одного бойовика було вбито і чотирьох - поранено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ