Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

НАТО допоможе Україні створити багаторівневу систему ППО – Столтенберг

Союзники по НАТО надають українським партнерам необхідні системи озброєння та продовжать координацію зусиль зі створення в Україні багаторівневої системи протиповітряного захисту.

Про це під час пресконференції в Брюсселі за підсумками зустрічі Північноатлантичної ради з приводу вчорашніх вибухів у Польщі заявив генсекретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Укрінформ

«Я вітаю той факт, що дедалі більше союзників і партнерів надають сучасні системи протиповітряної оборони для України… Ми мобілізуємо додаткову підтримку у різних системах захисту. НАТО надає системи для боротьби з дронами. Потрібні різноманітні системи, щоб забезпечити захист від крилатих ракет, балістичних ракет і дронів. Ми маємо створити багаторівневу систему протиповітряної оборони в Україні, і саме у цьому зараз союзники надають допомогу різними шляхами», –  сказав він.

Єнс Столтенберг нагадав, що сьогодні відбудеться зустріч Контактної групи по Україні, під час якої союзники по НАТО та країни-партнери продовжать координацію зусиль у наданні військової допомоги Україні. 

Столтенберг зауважив, що Україна вже отримала батареї NASAMS від Іспанії та від інших союзників. Нещодавно Швеція зробила нові оголошення про надання додаткової підтримки, у тому числі – в організації протиповітряної оборони для України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ