Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

НАТО не вистачає політичної волі аби Україна увійшла в альянс - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що в НАТО не вистачає політичної волі для ухвалення рішення про вступ України, і закликає "визнати реальність і зробити так, щоб це сталося".
Дмитро Кулеба (Фото: GETTY IMAGES)

Про це міністр наголосив в інтерв'ю CNN, пише Інтерфакс.

Міністр зазначив, що від саміту НАТО в Бухаресті 2008 року було озвучено багато аргументів, чому Україна не може вступити до НАТО.

"Історія показала, що всі ці аргументи помилкові. Нарешті настав час визнати реальність і здійснити це", - наголосив він.

За словами голови МЗС, членство України в НАТО не може зупинити війну, але це може допомогти запобігти війнам у Європі та євроатлантичному просторі в майбутньому.

"Доти, доки Україна залишатиметься поза НАТО, перебуваючи близьким другом, найповажнішим союзником, спеціальним партнером або в якійсь іншій сурогатній формі співробітництва, існуватиме ризик повторення російської агресії проти України. Саме тому стратегічно розумно виключити такий ризик із міжнародного порядку денного. Якою б не була ціна збереження миру, ціна відновлення миру завжди вища", - заявив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ