Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

НАТО створила центр захисту підводної інфраструктури

У НАТО у п’ятницю, 16 червня, відкрили новий центр із захисту підводних трубопроводів і кабелів.

Як пише AP, це сталося після досі нерозкритого ймовірного нападу на трубопроводи "Північний потік" і на тлі занепокоєння, що Росія наносить на свої карти життєво важливу західну інфраструктуру енергетичних і інтернет-мереж у водах навколо Європи.

Центр розмістили у Нортвуді, на північному заході Лондона.

"Загроза зростає. Російські кораблі активно картографують нашу критично важливу підводну інфраструктуру. Існує підвищене занепокоєння, що Росія може націлитись на підводні кабелі та іншу критично важливу інфраструктуру, намагаючись порушити життя Заходу", — сказав генерал-лейтенант Ганс-Вернер Вірманн.

Видання зазначає, у НАТО були змушені діяти після ймовірного нападу на два газопроводи в Балтійському морі у вересні 2022 року. Підозри щодо атак на газопроводи "Північний потік 1" і "Північний потік 2", які були побудовані для транспортування російського природного газу до Німеччини, все ще розслідуються.

Офіційно ніхто не був звинувачений, але з того часу НАТО посилила свою присутність в Балтійському і Північному морях десятками кораблів за підтримки морських патрульних літаків і підводного обладнання, такого як безпілотники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ