Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

НАТО закликає Південну Корею збільшити військову підтримку України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до Південної Кореї із закликом збільшити військову підтримку України, пославшись на інші держави, які змінили свою політику ненадання зброї країнам у стані конфлікту після вторгнення Росії.

Як пише видання Reuters, Столтенберг подякував Південній Кореї за її допомогу Україні нелетальними засобами, але закликав її зробити більше, додавши, що українські війська терміново потребують боєприпасів.

"Я закликаю Республіку Корея продовжувати та активізувати конкретне питання військової підтримки. Зрештою, це рішення для вас, але я скажу, що кілька союзників по НАТО, які мали політику ніколи не експортувати зброю до країн, які перебувають у конфлікті, змінили цю політику зараз", — сказав він.

Столтенберг зазначив, що такі країни, як Німеччина, Швеція та Норвегія проводять аналогічну політику, але змінили її.

"Якщо ми не хочемо, щоб самодержавство та тиранія перемогли, то їм потрібна зброя, така реальність", — сказав він, маючи на увазі Україну.

Глава НАТО сказав, що не дати Росії перемогти важливо не лише для українців, але й для того, щоб не дати авторитарним лідерам, у тому числі в Пекіні, вважати, що вони можуть отримати те, що хочуть, силою.

На зустрічах із високопоставленими південнокорейськими офіційними особами Столтенберг заявив, що події в Європі та Північній Америці взаємопов'язані з іншими регіонами, і що Альянс хоче допомогти впоратися з глобальними загрозами шляхом розширення партнерських відносин в Азії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ