Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Нацархів Вірменії готує унікальну базу даних жертв Геноциду вірмен
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Нацархів Вірменії готує унікальну базу даних жертв Геноциду вірмен

Національний архів Вірменії готує унікальну базу даних жертв Геноциду вірмен 1915 року в Османській імперії, про це заявив в суботу журналістам директор архіву Аматуні Вірабян

"У базі на даний момент є інформація про близько 100 тисяч людей, роботи над її створенням тривають, і я не сумніваюся, що в один день ми заявимо, що роботи завершені", - заявив Вірабян, додавши, що постійно знаходяться нові імена і нові факти, які вносяться ними в базу даних.

За його словами, база даних буде доступна тільки в електронному форматі, коли в ній будуть зібрані дані про 300 тисяч вірмен, які стали жертвами Геноциду 1915 року.

"Роботи над створенням бази даних ведуться з 2014 року, щороку ми поповнюємо її близько 30-ма тисячами нових імен і даних. У базі даних вказуються ім'я, прізвище, рік народження, місце народження, час і місце смерті людини, її професія, а якщо це дитина, то вказуються також імена батьків ", - сказав Вірабян.

Він додав, що інформація збирається з різних архівів з усього світу: з архіву вірменської єпархії Єгипту, архіву книгосховища "Нубарян Матенадаран" в Парижі та інших, проте отримати доступ до турецьких архівів поки не вдалося.

"Зараз турецькі архіви більш-менш стали загальнодоступними, в порівнянні з п'ятьма роками раніше, і там дійсно збереглися дані про перепис населення, в яких значаться також імена вірмен, що проживали в Туреччині. Однак проблема в тому, що у нас немає фахівців, які володіють османською мовою для перекладу цих документів, адже вони написані не турецькою мовою, а саме османською ", - сказав Вірабян.

Також читайте – Геноцид вірмен 1915 року є першим геноцидом ХХ століття.

Новини Вірменії

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ