Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Не відкрили укриття: У столиці внаслідок нічного ворожого обстрілу загинула жінка

Вночі 1 червня Росія завдала ракетного удару по Києву, за попередньою інформацією, у Деснянському районі загинули три людини.
Фото - Суспільне

Як повідомили у КМВА станом на 7 ранку, йдеться про трьох загиблих, серед яких одна дитина 2012 року народження.

Столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

"Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди стукали, дуже довго стукали. І ніхто. Були там жінки, діти і ніхто не відкрив… В той момент прилетіло", - повідомив він в коментарі Суспільному. 

Дружина Ярослава загинула на вулиці в Деснянському районі Києва, коли з дитиною бігла укриття. Дитина залишилась жива. Сам Ярослав розповів, що був поруч з сім’єю, але коли вони не змогли достукатися до укриття, то він побіг на іншу сторону покликати, щоб відкрили.

Окрім дружини Ярослава, загинули ще двоє людей, зокрема дитина. Як інформує Суспільне, усі вони в той час прямували до укриття. Понад десять людей отримали поранення різного ступеню важкості.

Реакція влади

Мер Києва Віталій Кличко заявив. що до поліклініки виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки і на місці зʼясовують, чому не було доступу до укриття в поліклініці.  Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і голова районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати.

Поліція Києва натомість розпочала за цим фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Також ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно проводитиме перевірки доступності та стану бомбосховищ у всіх населених пунктах країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ