Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Незалежність від Москви: Болгарія та Сербія почали будівництво нового газопроводу

Болгарія заявила про початок будівництва нового газогону до Сербії. Таким чином країни хочуть зменшити залежність від газу країни-агресорки Росії.
Фото - Reuters

Як повідомляє Reuters, країни планують ввести газогін в експлуатацію до кінця цього року.

За словами болгарського міністра енергетики Россена Христова, новий газопровід дозволить постачати газ не з росії. Крім того, таке будівництво також підвищить безпеку поставок блакитного  палива до Південно-Східної Європи.

Будівництво 170-кілометровооо газогону буде пролягати від болгарського міста Новий Іскір до Ніша в Сербії. Завершити роботи та ввести в експлуатацію його планують до кінця 2023-го. Ділянка довжиною 62 км буде пролягати на території Болгарії. Софія планує завершити будівництво до кінця жовтня. У планах Белграда завершити будівництво у межах країни до осені.

Як зазначає видання, трубопровід частково фінансований коштом допомоги Європейського Союзу. Газогін дасть Сербії доступ до неросійських поставок з Південного газового коридору і терміналів СПГ в Греції і Туреччині. Він також диверсифікує маршрути, які з'єднують Болгарію з європейською газовою мережею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ